Aloitin yli vuosi sitten neulomaan Novitan Huopasesta huovutettavia lapasia, mutta usko loppui kesken jossain ensimmäisen lapasen kavennusten ja peukalon kanssa aika nopeasti aloittamisen jälkeen. Lapasista oli nimittäin tulossa aivan VALTAVAT. Olin ilmeisesti jossain vaiheessa taas ottanut "lapaset" esiin ja päässyt niinkin pitkälle kuin toisen lapasen kavennuksiin asti. Sen jälkeen mitään ei tapahtunut ennen viime maanantaita, kun yrittäessäni työntää jo ennestään täysiin kaappeihin lisää tavaraa, nämä mahtilapaset putosivat jalkoihini. Päätin ottaa lapasia puikoista ja vääntää ne loppuun, tapahtui mitä tahansa. Niinpä Täydelliset naiset meni puhistessa paksujen puikkojen kanssa, mutta valmiiksi nuo jättiläiskintaat tulivat. Oikeasti: kun ne laittoi käteen, ne ulottuivat kyynärpäähän asti. Varren ympärys oli niin suuri, että se olisi ollut sopiva pipoksi, jos olisi unohdettu pään päällä killuva "peukalo".

271501.jpg

Olin seurannut kerän mukana tullutta ohjetta kirjaimellisesti, mutta en silti uskonut, että lapasista voisi tulla normaalikokoiset pesukoneessa huovutettaessa. Ihme kyllä, näin kävi! Olin jo henkisesti varautunut valtaviin patakintaisiin, kun pesuohjelman loputtua menin kaivelemaan pesukoneesta villamyttyjä. En ollut uskoa silmiäni, kun pyyhkeiden seasta löytyi kaksi valkoista tennispalloa, jotka venytettäessä muotoutuivat oikeiksi lapasiksi! Aivan käsittämätöntä. Entisistä hylkiöistä tulikin nyt suuret aarteet, jotka täytyy kyllä koristella jotenkin tosi hienosti. Koristelu saa kuitenkin vielä odottaa, että lapaset kertovat minulle, millaiset persoonat ne ovat ja mitä ne haluavat päällensä. Lapasia pitää vähän hypistellä ja tunnustella ja peilailla ja kuunnella, mitä ne kertovat. 

271502.jpg

Täytyy vielä pahoitella huonoja kuvia, valaistus on ollut niin huono, että parempia ei ole nyt saanut. Otan sitten hienomman kuvan täysin valmiista lapasista. Tarkkaavainen huomaa muuten ylemmän kuvan taustalla yhden korupöydälläni olevista helmilaatikostoista. ;)