En ole tosiaan tehnyt montaakaan sormusta, joten olin aivan ihmeissäni, kun viime sunnuntaina sormet rupesivat syyhyämään kovasti niiden perään. Kaivoinpa siis Helmetistä aiheeseen sopivan viestiketjun esiin ja ryhdyin vääntämään sormuksia joko mallista tai linkeistä löytyneistä ohjeista. Tässä harjoitusten tuloksia.

370328.jpg

Tähän filigree-sormukseen oli hyvin havainnollinen ohje, jota hieman jouduin oikaisemaan, koska käytössäni oli vain pyöreää hopealankaa. Hauskan tyyppinen malli, josta voisi joskus muokata vähän enemmän omantyylisen.

370333.jpg

370336.jpg

Tähän sormukseen ei ollut ohjetta, mutta päättelin kuvasta, kuinka se on tehty. Olen näitä nähnyt jossain muuallakin (muistaakseni myynnissä), joten en tiedä keneltä malli on lähtöisin.

370345.jpg

370346.jpg

Seuraavaksi intouduin jo vähän kokeilemaan ilman ohjeita. Muistan sormuksissa olleen monesti langanpäät kieputettuina kiven viereen ja niin kävi tälle yksilölle. Kivenä on herkullisen utuinen botswanan akaatti, joka oli todella vaikea kuvata niin, että värit näkyvät oikein. Lanka oli ehkä hieman turhan ohutta tai rungon olisi pitänyt olla hieman paksumpi, joten saattaa olla, että joudun tämän vielä purkamaan ja tekemään uusiksi. Tällaisena se on kyllä todella huomaamaton käyttää, kun sitä tuskin tuntee sormessa, mutta vähän tuo kestävyys mietityttää.

370411.jpg

Tähän sormukseen löytyi tarkka ohje, jota noudatin suorastaan orjallisesti! Eipä tuo silti mikään millintarkka kopio ole, vaan kiekuroitten muodossa näkyy omat mieltymykset. Mutta niinhän sitä aina tuppaa käymään, kaikilla kun on se oma käsialansa koruissakin.

370331.jpg

Edellisestä tekniikasta innostuneena ja ystävänpäivää odotellessa hempeissä tunnelmissa, tein vielä viimeiseksi Sweet Valentineksi nimeämäni sormuksen. Hauskaa ja hempää! ; )