Eilen sunnuntaina tuli Neloselta aivan ihana elokuva Toscanan auringon alla. Siinä amerikkalainen avioeron sekoittama kirjailija ostaa talon Toscanasta ja muuttaa sinne asumaan. Elokuvan aikana hänellä on lyhyt suhde mieheen, joka asuu Positanossa. Näin leffan ensimmäisen kerran elokuvateatterissa sen ilmestyttyä (2003?) nykyisen aviomieheni kanssa ja silloin ihastuimme leffassa näkyviin maisemiin Positanosta. Painoin kylän nimen muistiin ja merkitsin sen kohdan Lonely Planetin Italia-oppaaseen, josta sen pari vuotta tuon illan jälkeen löysin, kun etsimme miekkosen kanssa sopivaa häämatkakohdetta. Ja sinne loppujen lopuksi suuntasimmekin, tosin viereiseen pieneen kylään Praianoon, josta oli näkymä Positanoon.

Matkalla tutkin tietysti myös paikallista korumuotia ja ihastuin helmien runsauteen ja lämpimään värimaailmaan. Niinpä näin pitkän aasinsillan kautta pääsemme eilisen leffan aikana solmimaani koruun, jonka inspiraatio tuli sekä lauantaina hankkimastani kividonitsista että Caprilla näkemistäni rannekoruista. Nimesin sen sopivasti Positanoksi, koska se siitä niin muistuttaa.

240443.jpg

Vielä lähikuva donitsista, joka on siis punaista akaattia ja halkaisijaltaan 55 mm. Muut helmet ovat lasia ja koukku kuparia.

240445.jpg