Kävimme pienellä näpsäkällä naisporukalla Fiskarsissa syyskuussa lasinpuhalluksen alkeet -kurssilla ja multa on täysin unohtunut esitellä kurssin aikaansaannokset. Kurssilla tehtiin neljä "esinettä". Ensin testattiin lasia materiaalina ja ihan vain väänneltiin sulaa massaa erilaisilla pihdeillä. Siitä syntyi tämä hieman kukkaa muistuttava möykky.

235600.jpg

Toiseksi tehtiin paperipaino, johon laitettiin vähän värejäkin. Valitsin mielenkiinnosta vastavärit eli vihreän ja fuksiaa muistuttavan punaisen, jotka sekoittuivat jännästi lasia väännellessä.

235602.jpg

Toiselta puolelta:

235603.jpg

Kolmanneksi tehtiin ensimmäinen puhallus eli pitkäkaulainen pullo. Pulloon sai myös laittaa värejä ja valitsin opaakkivalkoisen ja saman vihreän kuin paperipainossa. Värejä lasimassaan laittaessa en tajunnut, että läpinäkyvän värin olisi pitänyt olla alla ja opaakin päällä, joten lopputulos ei ollut aivan sitä, mitä piti.

236100.jpg

Neljäs ja viimeinen esinekin puhallettiin, mutta siinä sai käyttää enemmän omaa "luovuutta" ja kokeilla eri juttuja. Periaatteessa puhallettiin pullo, mutta kurssin vetäjä leikkasi myöhemmin pullon jäähdyttyä pullon suun puhaltajan mielihalujen mukaan. Tästä tuli loppujen lopuksi ihan melonin näköinen esine/astia, jossa voi pitää vaikka karkkeja (jos siis sattuisi olemaan sellainen henkilö, että karkit säilyisivät kauemmin kuin sen päivän, jolloin ne on ostettu) tai pähkinöitä tai muuta pientä naposteltavaa.

235601.jpg

Kurssi oli todella mahtava kokemus ja koko poppoomme oli valmis käymään jatkokurssin, jos sellaisen Bianco Blu:n herrat joskus päättävät järjestää. Suosittelen lämpimästi kaikille ennakkoluulottomille!